رایج‌ترین مشکلات خودرو که باید بدانید

جابه‌جایی مداوم خودرو باعث ایجاد مشکلات فنی متعددی می‌شود که اجتناب‌ناپذیر است و هرچقدر کارکرد ماشین بیشتر و عمر آن بالاتر باشد، باید انتظار مشکلات جدی‌تری را داشت. البته اکثر ایرادات فنی ماشین، با کمی رسیدگی و یک تعمیر اصولی، از بین می‌روند. اما در صورتی که این مشکلات کهنه شوند و در موقع لازم برطرف نشوند، باید هزینه‌های بالایی برای تعمیرات بپردازید و از طرفی ماشین شما، سلامتی خود را از دست می‌دهد. شما می‌توانید با شناختن رایج‌ترین مشکلات خودرو، خیلی زود به داد ماشین خود برسید و به محض مشاهده علائم هشدار دهنده، جهت برطرف کردن آن‌ها اقدام کنید.

اهمیت آشنایی با مشکلات خودرو

بعضی از رانندگان تازه‌کار ممکن است از کنار علائم هشدار دهنده خودروی خود به آسانی بگذرند و به‌خاطر همین سهل‌انگاری، در آینده‌ای نزدیک مجبور به پرداخت هزینه‌های زیاد شوند. یکی دیگر از مشکلاتی که در چنین مواقعی پیش می‌آید، به خطر افتادن سلامت سرنشینان خودرو است. بعضی از مشکلات به خودی خود اهمیت ندارند، اما وقتی صحبت از سلامتی شرنشینان می‌شود، کوچک‌ترین عیب خودرو نیز باید بررسی شود. یکی دیگر از فواید آشنایی با مشکلات رایج، اقدام سریع و به‌موقع است. برای مثال وقتی ماشین جوش می‌آورد، راننده باید سریع اقدام به رفع آن کند تا قطعات خودرو آسیب نبیند. برطرف کردن بعضی از مشکلات نیاز به دانش فنی دارد و بهتر است برای این کار، از متخصصان و تعمیرکاران کمک بگیرید.

۱) جوش آوردن خودرو، یکی از رایج‌ترین مشکلات خودرو

برای بسیاری از افراد پیش آمده که موقع رانندگی، متوجه جوش آوردن ماشین شوند. هرچند این اتفاق می‌تواند باعث ایجاد اضطراب شود، اما حل کردن آن، کار ساده‌ای است. جوش آوردن ماشین در بسیاری از مواقع ناشی از کمبود آب در رادیاتور است. به همین دلیل خیلی اهمیت دارد که قبل از رانندگی، مطمئن شوید که رادیاتور به اندازه کافی آب دارد و همیشه در صندوق عقب ماشین، حداقل یک بطری آب داشته باشید.

در برخی از مواقع، جوش آوردن خودرو خبر از مشکلی در رادیاتور خودرو می‌دهد که باید هرچه سریع‌تر برطرف شود. رادیاتور دارای یک فن مخصوص است که با چرخیدن، فضای داخل این قطعه را خنک می‌کند. وقتی این فن آسیب ببیند، دمای آب داخل رادیاتور بالا می‌رود و ماشین جوش می‌آورد.

دلایل دیگر جوش آوردن خودرو:

– نبودن مایع ضد جوش در رادیاتور

– دمای بالای هوا خصوصا در تابستان

– خراب بودن ترموستات

– خراب بودن واشر سر سیلندر

اقدامات لازم موقع جوش آوردن خودرو:

۱. اول از همه خونسردی خودتان را حفظ کنید.

۲. خودرو را متوقف و در یک جای مناسب پارک کنید.

۳. به هیچ وجه خودرو را خاموش نکنید؛ چرا که باعث آسیب دیدن خودرو می‌شود.

۴. تا حد امکان درپوش رادیاتور را برندارید؛ چرا که دمای آب بسیار بالا است و ممکن است باعث ایجاد سوختگی روی دست و صورت شود. اگر لزومی برای باز کردن درپوش وجود داشت، حتما با احتیاط این کار را انجام دهید.

۵. روی رادیاتور آب بریزید و بدنه آن را خنک کنید. دقت کنید که نباید آب روی بدنه موتور بریزد.

۶. بعد از پایین آمدن درجه حرارت آب داخل رادیاتور، از وجود آب داخل آن مطمئن شوید.

۲) استارت نخوردن ماشین

حتما برای شما هم پیش آمده که بدون علت خاصی، ماشین‌تان استارت نخورد. اگر این موضوع در حال تکرار باشد، باید حتما علت را بررسی و برای رفع آن اقدام کنید. یکی از اصلی‌ترین علت‌های این مشکل، باطری خودرو است. وقتی عمر باطری تمام شده باشد، استارت نخوردن کاملا طبیعی است و شما باید با رساندن خودرو به یک تعمیرگاه، این مشکل را حل کنید. تعویض خودسرانه باطری، در صورتی که قبلا این کار را انجام نداده‌اید، توصیه نمی‌شود.

دلایل دیگر استارت نخوردن ماشین:

– خراب بودن استارت

– خراب بودن دینام

– خراب بودن سوئیچ ماشین

اقدامات لازم موقع استارت نخوردن ماشین:

۱. در قدم اول، اصلا هیچ قطعه‌ای را خودتان عوض نکنید.

۲. باطری را تست کنید تا مطمئن شوید درست کار می‌کند.

۳. اگر باطری ماشین خوابیده باشد، با هل دادن یا باطری به باطری کردن با ماشین دیگر، مشکل برطرف می‌شود.

۴. اگر مشکل برطرف نشد، بهتر است ماشین خود را به تعمیرکار نشان دهید تا عیب‌یابی کند.

۳) روشن نشدن ماشین

یکی دیگر از مشکلات خودرو، روشن نشدن است. این مشکل با استارت نخوردن کاملا متفاوت است و نباید این دو را با یکدیگر اشتباه بگیرید. این مشکل زمانی تعریف می‌شود که ماشین استارت بخورد، اما موتور روشن نشود. یکی از علت‌های اصلی ایجاد این مشکل، هوای سرد است. هوای سرد باعث سفت شدن روغن موتور و در نتیجه اختلال در اجزای موتور می‌شود.

همچنین هوای سرد، باعث ایجاد مشکل در باطری و در نتیجه روشن نشدن خودرو می‌شود. در چنین شرایطی می‌گوییم که باطری خودرو خوابیده است و نمی‌تواند موتور را روشن کند. اگر مشکل از باطری باشد، می‌توانید روش باطری به باطری کردن با یک خودروی دیگر را امتحان کنید.

دلایل دیگر روشن نشدن ماشین:

– خالی بودن باک بنزین

– خراب شدن دینام

– مناسب نبودن روغن موتور

– یخ زدن کاربراتور

اقدامات لازم موقع روشن نشدن ماشین:

۱. در مرحله اول، اتصالات باطری خودرو را بررسی کنید و مطمئن شوید کابل‌ها قطع نشده‌اند.

۲. کلاچ را نگه دارید و با فاصله، چندبار استارت بزنید.

۳. اگر با استارت زدن مشکل حل نشد، روش باطری به باطری را امتحان کنید.

۴. اگر باز هم مشکل رفع نشد، از تعمیرکار کمک بگیرید.

۴) پاره شدن تسمه تایم، از مهم‌ترین مشکلات خودرو

تسمه تایم یکی از مهم‌ترین اجزای خودرو است که در صورت آسیب دیدن، خسارت‌های مهمی به خودرو وارد می‌شود. این قطعه پلاستیکی، با کارکرد خود باعث حرکت سوپاپ‌ها می‌شود. وقتی تسمه تایم پاره شود، زمان‌بندی باز و بسته شدن سوپاپ‌ها دچار اختلال می‌شود و موتور آسیب جدی می‌بیند.

یکی از علت‌های اصلی ایجاد این مشکل، عدم تعویض به‌موقع تسمه‌تایم است. زمان تعویض این قطعه در خودروهای مختلف متفاوت است که معمولا توسط شرکت تولیدکننده خودرو، اعلام می‌شود. وقتی تسمه تایم پاره می‌شود، خودرو شما خاموش می‌گردد و در چنین شرایطی، تشخیص اینکه مشکل از جای دیگری است یا نه، کمی سخت به نظر می‌رسد.

دلایل دیگر پاره شدن تسمه تایم:

– دور بالای موتور مخصوصا دورهای بالاتر از چهار هزار دور در دقیقه

– دنده‌های نامناسب در سراشیبی‌ها

– دنده معکوس به صورت ناگهانی

– شل بستن یا سفت بستن تسمه تایم

– روغن‌ریزی سر میل لنگ

– استفاده از تسمه تایم بی‌کیفیت و دست دوم

اقدامات لازم موقع پاره شدن تسمه تایم:

۱. اول از همه مطمئن شوید که مشکل در جای دیگری نیست.

۲. برای اطمینان، به نشانه‌ها دقت کنید. اگر صداهای عجیب از داخل موتور می‌شنوید، چراغ چشمک‌زن خودرو روشن شده‌ است، روغن از جلوی موتور نشت می‌کند و…، ممکن است تسمه تایم پاره شده باشد.

۳. تنها راه‌حل، انتقال ماشین به تعمیرگاه و کمک گرفتن از متخصصین برای تعویض این قطعه است.

۵) لرزش فرمان

یکی از تجربه‌های ناخوشایند موقع رانندگی، لرزیدن فرمان یا سخت شدن چرخش فرمان است که رانندگی را با اختلال روبه‌رو می‌کند. این مشکل اگر در زمان مناسب رفع نشود، باعث ایجاد خسارت‌های زیاد و همچنین افزایش هزینه‌های تعمیر می‌شود. اصلی‌ترین علت لرزش فرمان را می‌توان در فرسودگی لاستیک‌ها یا تراز نبودن آن‌ها بررسی کرد.

وقتی لاستیک‌های خودرو هم‌تراز نباشند، فرمان شروع به لرزیدن می‌کند. برای رفع این مشکل، لازم است حتما برای تنظیم باد به مکانیکی مراجعه کنید. اگر باد لاستیک‌ها تنظیم و تراز باشد، اما همچنان فرمان بلرزد، احتمالا لاستیک خودرو فرسوده شده و باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید

دلایل دیگر لرزش فرمان:

– مشکل در فنر تعلیق

– یاتاقان خودرو

– ضربه خوردن شاسی

– مشکل در صفحه کلاچ

– خرابی روتورهای ترمز

۶) بالا رفتن مصرف سوخت

بالا رفتن ناگهانی مصرف سوخت ماشین، اصلا طبیعی نیست و بهتر است این موضوع پیگیری شود. وقتی می‌بینید که باک بنزین تند تند خالی می‌شود، علت را جستجو کنید. یکی از اصلی‌ترین علت‌ها می‌تواند ناشی از عیبی در موتور خودرو باشد. دقت داشته باشید که موتور خودرو نیاز به بررسی و تنظیم همیشگی دارد و به بی‌توجهی به این مسئله، می‌تواند باعث افزایش مصرف سوخت شود. کثیف شدن انژکتورهای سوخت و اِلمنت پاک‌کننده هوا نیز از علت‌های اصلی بالا رفتن مصرف سوخت است.

دلایل دیگر بالا رفتن مصرف سوخت:

– استفاده از روغن موتور نامرغوب

– استفاده از سوخت بی‌کیفیت

– استفاده مداوم از کولر

– لاستیک‌های فرسوده

– شتاب دادن مداوم خودرو

– ترمز گرفتن ناگهانی به صورت مداوم

اقدامات لازم موقع بالا رفتن مصرف سوخت:

۱. اولین و مهم‌ترین قدم، علت‌یابی است. اگر علت این مشکل در موتور باشد، بهتر است خودروی خود را به یک تعمیرکار نشان دهید تا عیب را برطرف کند.

۲. اگر مشکل در موتور نباشد، بهتر است به سبک رانندگی خود دقت کنید و مشکل را بیابید. برای مثال اگر همیشه پر شتاب رانندگی می‌کنید، این رفتا را اصلاح کنید.

۳. حتما به بنزین و روغن موتوری که استفاده می‌کنید، دقت داشته باشید و سعی کنید محصولاتی مرغوب تهیه کنید.

۷) دود زیاد از اگزوز

این مسئله نه تنها باعث به خطر افتادن سلامت ماشین می‌شود، بلکه برای دیگران نیز اذیت‌کننده خواهد بود. هیچ‌کس دوست ندارد با حجم عظیمی از دود روبه‌رو شود و این مسئله باعث آلودگی هوا نیز می‌شود. اگر با این مشکل روبه‌رو شدید، بهتر است اول از همه به رنگ دود دقت کنید.

رنگ آبی: اگر با دود آبی مواجه شدید، بدانید که روغن‌سوزی اتفاق افتاده است. در این مرحله، به‌خاطر شسکته یا فرسوده شدن گاید سوپاپ، روغن و بقیه روان‌کننده‌ها به محل احتراق خودرو راه پیدا کرده‌اند و روغن همراه با سوخت، در حال احتراق است. در این مرحله بهتر است روغن موتور رو چک کنید و اگر سطح آن پایین بود، روغن اضافه کنید تا مشکل برطرف شود.

رنگ سفید: این مشکل معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که مایع خنک‌کننده به محل احتراق راه پیدا کرده و در حال سوختن همراه با سوخت است. این مشکل خود نشانه این است که واشر سر سیلندر ترک خورده یا فرسوده شده است. برای حل کردن این مشکل باید حتما ماشین را به مکانیکی نشان دهید تا نسبت به تعویض سر سیلندر، اقدام کند. دود سیاه: این دود یکی از رایج‌ترین دودهای اگزوز پس از روشن کردن ماشین است که معمولا برطرف می‌شود. اما اگر دیدید بعد از چند دقیقه همچنان مشکل ادامه داشت، باید بررسی شود. علت این مسئله را می‌توان در احتراق ناقص سوخت یا ورود بیش از اندازه سوخت به سیلندرها مورد بررسی قرار داد.

دلایل دیگر دود زیاد اگزوز:

– دود سیاه: نبود هوای کافی، درست کار نکردن سیستم جرقه‌زنی، گرفتگی مسیر هوای ورودی، خراب بودن سنسور اکسیژن و…

– دود آبی: زیاد بودن سطح روغن موتور، وجود عیب در رینگ پیستون

– رنگ سفید: مکیده شدن روغن هیدرولیک گیربکس توسط موتور

اقدامات لازم موقع دود زیاد اگزوز:

بهتر است در قدم اول، به رنگ دود دقت کنید و براساس توضیحاتی که آوردیم، برای رفع مشکل اقدام کنید. بهتر است در صورت تداوم دود دهی، ماشین را به یک مکانیکی نشان دهید.

۸) ایجاد صدا موقع ترمز گرفتن

خیلی وقت‌ها پیش می‌آید که موقع گذاشتن پا روی ترمز، متوجه یک صدای غیر عادی شویم. یکی از معمول‌ترین دلایل ایجاد این مشکل، استفاده نکردن طولانی مدت از خودرو است. به این صورت که ممکن است زمان زیادی، خودروی شما در پارکینگ پارک شده و حتی استارت نخورده باشد. در این صورت دیسک ترمز دچار خوردگی می‌شود و در صورت عدم رسیدگی، این خوردگی به بخش‌های دیگر نیز سرایت می‌کند.

دلایل دیگر صدای غیر عادی ترمز:

– فرسوده بودن دیسک

– فرسوده بودن لنت ترمز

– وجود یک قطعه بین دیسک و صفحه‌ ترمز

– عدم روغن‌کاری مناسب خودرو

– آسیب دیدن لرزه‌گیرهای سیستم ترمز

اقدامات لازم شنیدن صدای غیر عادی از ترمز:

۱. برای رفع مشکل بهترین کار این است که خودروی خود را به مکانیکی نشان دهید.

۲. گر مشکل خوردگی دیسک، فرسودگی لنت یا دیسک و… باشد، تنها راه‌حل عوض کردن قطعات است. البته این قطعات باید توسط تعمیرکار عوض شود.

۳. سعی کنید به صورت منظیم با خودروی خود رانندگی کنید.

خلاصه‌ای از آنچه گفتیم

بسیاری از افراد از اینکه همیشه ماشین‌شان خراب است، گله دارند. دقت داشته باشید که بیشتر مشکلات خودرو، ناشی از عدم رسیدگی‌های منظم و بی‌توجهی به قطعات فرسوده ماشین است. سعی کنید یک برنامه منظم برای رسیدگی فنی به ماشین خود داشته باشید تا هم از ایجاد هزینه‌های گزاف برای تعمیر جلوگیری کنید، و هم یک ماشین سالم و تیز داشته باشید. در این مقاله هشت مورد از رایج‌ترین مشکلات خودرو را معرفی کردیم که با شناخت آن‌ها می‌توانید به سرعت متوجه مشکل شوید و برای رفع آنها، اقدام کنید.

برچسب‌ها:, , ,
ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*
*